500 euros de multa per acoltellar fins a la mort a tres «novells»

El Partit Animalista denuncia un festeig taurí a Conca i es multa amb la mòdica quantitat de 500€. Maltractar animals surt molt barat al nostre país.

500 euros de multa per acoltellar fins a la mort a tres "novells"

 

Per una mòdica sanció de 500€ es pot subjectar amb cordes, deixar tetraplègics a tres "novells" i clavar-los un ganivet en el cor, tot en presència de nens.

El dia 3 de març de 2011 el Defensor del Poble a Castella-la Manxa notificava al Partit Animalista el resultat de l’expedient sancionador contra l’Ajuntament d’Arques de Villar, Conca, resolent multar amb 500 euros per greus infraccions al reglament Taurí en un espectacle al que assistien nens de manera il·legal. 

Els fets denunciats van succeir el dia 12 de setembre 2009 en un espectacle de solta de "novells" en Arques del Villar (Conca) que es va celebrar entre les 17 i les 20 hores, on es va maltractar i va donar mort a tres caps de bestiar en presència de públic, inclosos nens.

Segons es pot veure en les imatges, els participants, van tractar sense èxit una vegada i una altra de matar als animals  apuntalant-los, és a dir, clavant-los-hi un ganivet al coll seccionant-los la medul·la espinal. Aquest fet no aconsegueix la seva fi, sent el resultat la paràlisi de l’animal però no la inconsciència ni la mort, per la qual cosa quan el "matarife" s’adona que l’animal segueix viu, intenta rematar-ho clavant-li el ganivet al cor i provocar-li una parada cardíaca, de la qual l’animal tampoc moriria instantàniament. Alguna cosa totalment irregular i freturós amb la més mínima sensibilitat cap als animals. 

Entre el públic es trobaven nombrosos menors de molt curta edat que van presenciar la matança dels animals, arribant fins i tot a asseure’s a un dels nens sobre el "novell" agonitzant.
Aquestes tres greus infraccions denunciades pel Partit Animalista han donat lloc a una ridícula multa de 500 euros. 

El tracte que donem als animals en aquest país és una vergonya. I el pitjor és que està potenciat per les administracions i els Ajuntaments, comenta Silvia Barquero, portaveu del Partit Animalista. 
Aquí el vídeo amb les imatges en què es basa la denúncia del Partit Animalista. 

PACMA denuncia un espectáculo taurino en Arcas de Villar (Cuenca) from PACMA TV on Vimeo.

La notícia en els mitjans:

 

Público

 

Europapress

NoticiasTerra

Qué

Ecodiario El Economista

Vocesdecuenca

Diario de CastillalaMancha

El Digital de Castilla La Mancha

Ambientum

Diario Cuenca

Ecoticias

Abastodenoticias

Comenta:

Cargando comentarios...