Els Dilluns sense carn

Difunde esta información y ayúdanos

Ja sabeu que la ramaderia industrial genera el 18% dels gasos de l’efecte hivernacle, inclòs per sobre del transport. Però, sabíeu que produir mig kilogram de  blat necessita 30 litres d’aigua i un de carn 2500? O que el 80% dels cereals i el 70% d’antibiòtics que produeix EEUU es destina a l’aliment de la seva ramaderia? Nazarín Amirian
 
Dilluns sense carn és una campanya recolzada per uns 30 països, que persegueix varis objectius: disminuir la contaminació que genera aquesta industria, proposant “plats sense carn”; advertir que reduint el 10% de la producció de carn es podria alimentar amb cereals a 60 milions de persones. Sabíeu que una part del gra cultivat al Sud – com el cacauet d’Àfrica- acaba a l’estómac de la ramaderia europea? I per últim, fem veure la terrible tortura que pateixen els 45.000 milions d’animals que cada any són matats i destinats al consum humà. Abans de que l’esgarrifós escorxador es posi fi al seu calvari, són explotats com a màquines, maltractats i mutilats per individus que exhibeixen la mesquinesa d’una espècie “superior” degenerada.
 
Leonardo Da Vinci va definir als humans carnívors “tombes errants”. Pitàgores, Plató o Sòcrates, al igual que els hinduistes, budistes i “zoroastrianos”, varen fer de la compassió amb els animals, l’essència de les seves doctrines. Cap religió ha inclòs carn al menjador del seu cel. I si és cert que Jesús era jueu esseni, havia de ser vegetarià. Molts hebreus practiquen al peu de la lletra el no mataràs, i no menjaràs ni sang ni carn morta; afirmen que aquesta mai serà kosher, ja que mai es pot eliminar la sang dels vasos petits. Els místics de l’Islam també s’abstenen de menjar cos animal.
Expliquen que Rabi’a Basri, una sufí del segle VIII, passejava en companyia d’animals quan es va trobar amb un beat. De sobte, aquests varen començar a córrer. “Diguem. Què has menjat?”, va preguntar ella. “Carn rostida”. “Per això fugen de tu!”.
Els animals són els éssers més perseguits i assassinats de la història. Haver d’argumentar que no són recursos, demostra la nostra decadència moral i el nostre fracàs en el disseny d’una convivència harmoniosa amb la resta d’animals del planeta.

Difunde esta información y ayúdanos

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias de interés

PACMA se presenta a las elecciones municipales y autonómicas del 28 de mayo

Presentamos a algunos de nuestros candidatos y candidatas para las próximas elecciones autonómicas y municipales.

Save The Octopuses: convocamos un nuevo acto internacional contra la granja de pulpos de Las Palmas de Gran Canaria

Este año volvemos a convocar un gran acto internacional contra la granja de pulpos que se pretende abrir en Las Palmas de Gran Canaria.

PACMA pide cárcel para los dos empleados que protagonizaron los brutales vídeos de maltrato animal en Vivotecnia

Presentamos un escrito de acusación contra los dos empleados de Vivotecnia que aparecen en los vídeos publicados por Cruelty Free International en abril de 2021.

PACMA considera el texto de la reforma del Código Penal una “chapuza”

Analizamos el texto final del proyecto de modificación del Código Penal en materia de maltrato animal.

PACMA, tras la publicación del texto final de la Ley de Protección Animal: “Debe ser retirada por excluir a más animales de los que incluye”

Tras conocer el texto final de la futura ley de protección animal, pedimos su retirada por sus múltiples carencias y por dejar desprotegidos a la gran mayoría de animales.

PACMA documenta las Luminarias: caballos doblegados a las brasas del fuego

Hemos documentado las Luminarias, una tradición obsoleta y anacrónica en San Bartolomé de Pinares (Ávila) en la que los caballos son sometidos y obligados a atravesar hogueras.

0
    0
    Su cesta
    El carro esta vacioVolver a la tienda