Ja sabeu que la ramaderia industrial genera el 18% dels gasos de l’efecte hivernacle, inclòs per sobre del transport. Però, sabíeu que produir mig kilogram de blat necessita 30 litres d’aigua i un de carn 2500? O que el 80% dels cereals i el 70% d’antibiòtics que produeix EEUU es destina a l’aliment de la seva ramaderia? Nazarín Amirian
Dilluns sense carn és una campanya recolzada per uns 30 països, que persegueix varis objectius: disminuir la contaminació que genera aquesta industria, proposant “plats sense carn”; advertir que reduint el 10% de la producció de carn es podria alimentar amb cereals a 60 milions de persones. Sabíeu que una part del gra cultivat al Sud – com el cacauet d’Àfrica- acaba a l’estómac de la ramaderia europea? I per últim, fem veure la terrible tortura que pateixen els 45.000 milions d’animals que cada any són matats i destinats al consum humà. Abans de que l’esgarrifós escorxador es posi fi al seu calvari, són explotats com a màquines, maltractats i mutilats per individus que exhibeixen la mesquinesa d’una espècie “superior” degenerada.
Leonardo Da Vinci va definir als humans carnívors “tombes errants”. Pitàgores, Plató o Sòcrates, al igual que els hinduistes, budistes i “zoroastrianos”, varen fer de la compassió amb els animals, l’essència de les seves doctrines. Cap religió ha inclòs carn al menjador del seu cel. I si és cert que Jesús era jueu esseni, havia de ser vegetarià. Molts hebreus practiquen al peu de la lletra el no mataràs, i no menjaràs ni sang ni carn morta; afirmen que aquesta mai serà kosher, ja que mai es pot eliminar la sang dels vasos petits. Els místics de l’Islam també s’abstenen de menjar cos animal.
Expliquen que Rabi’a Basri, una sufí del segle VIII, passejava en companyia d’animals quan es va trobar amb un beat. De sobte, aquests varen començar a córrer. “Diguem. Què has menjat?”, va preguntar ella. “Carn rostida”. “Per això fugen de tu!”.
Els animals són els éssers més perseguits i assassinats de la història. Haver d’argumentar que no són recursos, demostra la nostra decadència moral i el nostre fracàs en el disseny d’una convivència harmoniosa amb la resta d’animals del planeta.
0 comentarios